top of page

🦎SPOZNAVANJE BIODIVERZITETE - 2. POHOD🌺

Saj ni res, pa je - za nami je že drugi izobraževalni pohod! Tokrat smo prisluhnili glasu narave in se podali v raj živalskih ter rastlinskih habitatov, v dolino reke Dragonje. Zelenki Marjanca in Hana iz BIODIVA sta nas vodili in izobraževali po krožni poti iz Trseka. Najprej smo se ustavili ob stari pralnici perila kjer smo srečali hribskega urha.


Pot smo nadaljevali navzdol in kmalu prispeli do doline zmajske reke. Tam smo našli veliko ličink močeradov, postranic, vrbnic in drugih vodnih nevretenčarjev ter ugotovili, da je reka v zadovoljivem ekološkem stanju. Sveže ohlajeni smo se navdušeno odpravili naprej po dolini in kmalu prispeli do kamnitega mlina. Tam smo se za konec podali v lov za rastlinami in iz nabranih listov ustvarjali brez pravil.


Kaj pa nagradeeee? Ja, šli smo se tudi biodiverzitetni bingo! Vsi, ki imate brošuro in ste (ali še boste) poiskali ter v vrsto postavili vsaj 5 različnih rastlin in živali - čestitke, nagrade bodo kmalu vaše!


Spet je bilo lepo in že se veselimo ORIENTACIJSKEGA POHODA, ki bo naslednjo soboto, 19. junija! Tokrat nas bodo po razgledih Gažona vodili taborniki iz kluba KOST Koper! Vabljeni!




bottom of page