top of page

PO POTEH ZELENCEV: IZOBRAŽEVALNI POHODI🌲🥾🔍Spoznavanje okoljevarstva, biodiverzitete in preživetja v lokalnem okolju.


Taborniki KOST Koper bomo v sklopu gibanja Zelenci organizirali tri izobraževalne pohode, na katerih se bomo naučili skrbeti za okolico in se seznanili s pravilnim načinom ločevanja odpadkov♻️. Poleg tega bomo spoznali pestrost rastlinskih in živalskih vrst🦋 na našem območju ter se naučili osnov preživetja v naravi🧭. Skozi igro, pohode in različne zabavne ter poučne izzive bomo skupaj spoznavali lokalno okolje in se naučili primernega odnosa do narave.


Za vas smo pripravili tri pohode, vsak traja 3 ure in opravite jih lahko na dva načina: skupaj z nami ali brez, saj smo za vas pripravili tudi BROŠURO z vsemi navodili za izvedbo pohodov. Vse, ki bi se nam radi pridružili na pohodu, vabimo, da se PRIJAVITE NA TEJ POVEZAVI.


Program:

NA POTI REŠEVANJA ODPADKOV – 1. pohod

Datum pohoda: 5. 6. 2021

Prijave na pohod zbiramo do: 2. 6. 2021


SPOZNAVANJE BIODIVERZITETE – 2. pohod

Datum pohoda: 12. 6. 2021

Prijave na pohod zbiramo do: 9. 6. 2021


ORIENTACIJSKI POHOD – 3. pohod

Datum pohoda: 19. 6. 2021

Prijave na pohod zbiramo do: 16. 6. 2021


Ostale, ki boste pohode raje opravili v družbi družine ali prijateljev, pa vabimo, da PRENESETE NAŠO BROŠURO v slovenskem ali italijanskem jeziku in izpolnite izzive, ki smo jih za vas pripravili.


Po poteh Zelencev (SI)
.pdf
Download PDF • 3.17MB
Lungo i sentieri dei Zelenci (pdf)
.pdf
Download PDF • 3.22MB


OPRAVITE POHOD DO KONCA POLETJA IN SODELUJTE V NAGRADNI IGRI! 🤩♻️🎉


V primeru, da se ne boste utegnili udeležiti organiziranih pohodov, vas vabimo, da se na pot podate skupaj z družino ali prijatelji. Ob tem pa ne pozabite vzeti s seboj naše brošure! V brošuri so za vsak pohod poleg navodil in razlage navedeni tudi izzivi, ki smo jih za vas pripravili Zelenci. Do konca poletja imate čas, da izpolnite izzive in nam pošljete fotografije iz vaših pohodov na elektronski naslov gibanje.zelenci@gmail.com. Tako boste lahko sodelovali v nagradni igri, kjer smo za vas pripravili nekaj uporabnih daril lokalnih ponudnikov, ki dosegajo visoke trajnostne in etične standarde.

V nagradni igri pa lahko prav tako sodelujete vsi, ki se boste udeležili čistilnih akcij v naravi ali uspešno izpolnili biodiverzitetni bingo in orientacijski izzive na drugih območjih naše občine. Najpomembneje je, da se v naravi gibate, jo spoštujete in zanjo tudi skrbite!


Vabljeni, da se skupaj z nami podate po poteh Zelencev!Comments


bottom of page