top of page

Zeleni kamp: 5. dan! šŸ šŸ’ššŸŽ

Zadnji dan kampa je tu! Po jutranjem bujenju, telovadbi in zajtrku smo pričeli s pospravljanjem kampa. To pa Ŕe ne pomeni, da smo na hitro zaključili tudi z aktivnostmi.


Zelenki in naravovarstvenici Marjanca in Hana sta nas spodbudili k razmiŔljanju in ustvarjanju. V dneh, ki smo jih preživeli ob Rižani smo namreč opazili kar nekaj primerov na prvi pogled neŔkodljivega poseganja človeka v naravo, ki pa živalim precej poslabŔa kvaliteto življenja. Izdelali smo opozorilne table, ki bodo na prijazen način spodbujale obiskovalce Rižane k odgovornemu vedenju.


V nadaljevanju dneva smo pripravili tudi deklaracijo o odgovornosti do narave, ki smo jo slovesno podpisali in s tem zaokrožili petdnevno zeleno dogajanje. Slovesnosti pa s tem Ŕe ni bilo konec - Zelenci smo namreč udeležencem kampa podelili potrdila, da so zagovorniki podnebne pravičnosti ter jih tudi uradno sprejeli v svoje vrste. S svojim zelenim ravnanjem, bistrimi idejami, ekipnim delom in dobro voljo skozi celoten kamp pa so si prislužili tudi nagrado. Od danes naprej bodo skrbeli za svoje zobe s pomočjo slovenskih ekoloŔkih zobnih Ŕčetk Samomoja.si. Vsak od udeležencev je prejel Ŕčetko s svojim imenom, nam pa je pri Samomoja.si najbolj vŔeč to, da vsaka 2 meseca brezplačno dostavijo novo zobno Ŕčetko in s tem pripomorejo tako k ustrezni ustni higieni kot odgovornemu okoljskemu ravnanju.ž




Comments


bottom of page