top of page

Zeleni kamp: 3. dan! šŸ‹šŸ„¾šŸ

Že stara ljudska modrost pravi, da prazna vreča ne stoji pokonci! Tretji dan zelenega tabora ob Rižani smo pričeli v družbi Avokado, ki nam je pomagal pripraviti okusno in zdravo malico. Ta nam je priŔla Ŕe kako prav na pohodu. Kam nas je vodila pot?


Odpravili smo se na Eko točka, kjer nas je z osvežujočo lovorjevo limonado pričakala gospa Irena. Na eko točki najdemo zeliŔčni vrt z več kot 30 avtohtonimi zeliŔči, videli pa smo tudi čisto pravi hotel za žuželke. Irena nam je s svojim Å”irokim znanjem in ljubeznijo do narave približala svet zeliŔč, razložila pa je tudi postopek destilacije ter kako uporabljamo hidrolate, ki nastanejo pri destilaciji. Zaradi Irene sedaj tudi vemo, kaj pomeni zeliŔčarska kultura. Če morda ne veste - zeliŔčarska kultura pomeni, da naberemo le toliko zeliŔč kot jih potrebujemo, nabiramo pa jih najmanj pol kilometra stran od cest in urbanih srediŔč. Poleg novega znanja smo si prislužili tudi recept za okusno limonado!


Tudi pot nazaj v tabor ni bila dolgočasna. Pot nam je namreč prekrižal slepec, ki se je hitro spoprijateljil z naŔim mladim zelencem Aljažem.

Fantastičnih aktivnosti pa za danes Å”e ni konec! Čaka nas namreč tudi pravi lov na zaklad. Le kakÅ”en je ta zaklad?


Hvala Avokado za kulinarične ideje ter malico, ki nam je dala potrebno energijo za pohod. Hvala tudi gospe Ireni iz Eko točka za predano znanje in nove veŔčine prepoznavanja zeliŔč.




Comments


bottom of page