top of page

Zeleni kamp: 3. dan! 🍋🥾🐍

Že stara ljudska modrost pravi, da prazna vreča ne stoji pokonci! Tretji dan zelenega tabora ob Rižani smo pričeli v družbi Avokado, ki nam je pomagal pripraviti okusno in zdravo malico. Ta nam je prišla še kako prav na pohodu. Kam nas je vodila pot?


Odpravili smo se na Eko točka, kjer nas je z osvežujočo lovorjevo limonado pričakala gospa Irena. Na eko točki najdemo zeliščni vrt z več kot 30 avtohtonimi zelišči, videli pa smo tudi čisto pravi hotel za žuželke. Irena nam je s svojim širokim znanjem in ljubeznijo do narave približala svet zelišč, razložila pa je tudi postopek destilacije ter kako uporabljamo hidrolate, ki nastanejo pri destilaciji. Zaradi Irene sedaj tudi vemo, kaj pomeni zeliščarska kultura. Če morda ne veste - zeliščarska kultura pomeni, da naberemo le toliko zelišč kot jih potrebujemo, nabiramo pa jih najmanj pol kilometra stran od cest in urbanih središč. Poleg novega znanja smo si prislužili tudi recept za okusno limonado!


Tudi pot nazaj v tabor ni bila dolgočasna. Pot nam je namreč prekrižal slepec, ki se je hitro spoprijateljil z našim mladim zelencem Aljažem.

Fantastičnih aktivnosti pa za danes še ni konec! Čaka nas namreč tudi pravi lov na zaklad. Le kakšen je ta zaklad?


Hvala Avokado za kulinarične ideje ter malico, ki nam je dala potrebno energijo za pohod. Hvala tudi gospe Ireni iz Eko točka za predano znanje in nove veščine prepoznavanja zelišč.




bottom of page