top of page

Zeleni kamp: 2. dan! 🌊🌳🍅

Drugi dan našega zelenega kampa se preveša h koncu. Spet je bilo pestro, poučno in zabavno, ob vseh aktivnostih pa smo imeli čas tudi za osvežitev v Rižani.


Dopoldan smo pripravljali domačo šalšo ter kuhali marmelado iz sliv in jabolk, ki jih je prinesla Katjuša iz KZ Agraria Koper, z.o.o.. Katjuša nam je zaupala marsikateri kulinarični trik, nas seznanila z lokalnim projektom "Kilometer 0", prav tako pa nas je naučila, kako pripraviti testenine iz bučk. Z malo truda in skupnimi močmi smo pripravili odlično kosilo!


Ekipno delo je bilo tudi danes nagrajeno - na zelenem kampu si umivamo zobe z eko zobno pasto (hvala, Rifuzl), pri tuširanju pa uporabljamo 100 % slovenska mila 4kidsandus.


Obiskala sta nas tudi direktor Znanstveno-raziskovalno središče Koper ter dolgoletni tabornik dr. Rado Pišot (Inštitut za kineziološke raziskave ZRS Koper) in njegov pomočnik dr. Tilen Glavina (Inštitut za zgodovinske študije ZRS Koper). Z veseljem smo delili zelene ideje in taborniške trike, ki smo se jih mimogrede naučili v teh dneh.


Dneva še ni konec, v objemu narave nas čaka še nekaj aktivnosti, zvečer pa tudi glasba ob tabornem ognju.


Tudi drugi dan tabora bi težko izvedli brez podpore: hvala KOST Koper, Kulturno Izobraževalno Društvo Pina, Nomed Media in Mladi za podnebno pravičnost (ter seveda zgoraj omenjeni).




bottom of page