top of page

Vabilo: plogging po naši obali!🏃‍♀️🧹🌊

Ste se kdaj vprašali, ali gresta tek (ali sprehod)🏃🚶‍♀️in pobiranje smeti🗑 skupaj? No, na Švedskem so se🇸🇪! In mi tudi😉. V četrtek, 20. oktobra pa se boste lahko tudi vi.


Plogging združuje tek ter pobiranje smeti na javnih površinah, trend pa je oblikoval okoljevarstvenik Erik Ahlström, ki je tudi ustanovitelj organizacije Plogge, ki ozavešča, kakšen vpliv imajo smeti na okolje🌏. Zelenci smo se odločili, da ob koncu turistične sezone🛳⛱ skupaj z Marjetica Koper in vašo pomočjo preverimo, kakšno je stanje priobalnega pasu. Prelevili se bomo v nadzornike in nadzornice odpadkov🕵️‍♀️, hkrati pa bomo naredili nekaj dobrega tako za svoje telo kot tudi okolico💚. Za neslavne najdbe bomo seveda ustrezno poskrbeli.


Tisti najbolj vzdržljivi in pripravljeni lahko seveda tečete med nabiranjem odpadkov🏃‍♀️🏃‍♂️, ostali pa se bomo tega lotili v sprehajalnem tempu😎. Dobimo se na koncu promenade (ob vhodu na igrišča za odbojko na mivki🏐) ob 16:30. Pripeljite še prijatelje, sodelavce, sosede in sorodnike, preizkusite plogging, združite druženje, skrb za zdravje in okolico in poskrbite za aktiven zaključek dneva🤩.


Pofočkajte se na facebook dogodku.



bottom of page