top of page

Radio Koper: Razgibano delovanje gibanja Zelenci

V petek sta bila gosta Radio Koper naša Katarina in Matej, ki sta poslušalkam in poslušalcem razložila, kaj počnemo Zelenci in Zelenke ter kako v sodelovanju z Nomed Media, BIODIVA - društvo varstvenih biologov in taborniki KOST Koper organiziramo različne aktivnosti, namenjene otrokom in mladim pa tudi splošni javnosti.


Katarina je spregovorila o projektu "Spregovori, lažje bo", ki je namenjen odstiranju stisk, ki so jih učenci in učenke OŠ Koper doživljali v času epidemije. Ključna značilnost omenjene akcije je, da v ospredje stopijo otroci, ki sami poročajo o svojih občutkih, stiskah in izzivih, brez vpletanja in interpretacij odraslih.


Matej pa je razkril, da se med 19. in 26. avgustom obeta že 3. zeleni kamp ob Rižani. Pojasnil je tudi, kako vpliva odsotnost telefonov v času kampa na kreativnost in socialne veščine mladih Zelenk in Zelencev.


V pogovoru boste slišali tudi, da letošnja pomlad ne bo namenjena le izmenjevalnicam oblačil, igrač in knjig, ampak nas v sodelovanju s Center mladih Koper čakata tudi filmski in literarni večer.


Kratkemu prispevku lahko prisluhnete tukaj: https://www.rtvslo.si/rtv365/arhiv/174855344?s=radioComments


bottom of page