top of page

Prehranski odpadki šŸŽšŸ†šŸ„¦šŸ„”

ZmanjŔanje odpadkov, ki jih ustvarimo med kuhanjem zase in najbližje bo ena izmed tem, ki se ji bomo posvetili na naŔem taboru.


94 Ŕol iz celotne Slovenije je letos sodelovalo pri projektu Hrananizavtjavendan, kjer so otroci in mentorji v svojem okolju poiskali priložnosti in uvedli različne ukrepe za zmanjŔanje zavržene hrane. Zaradi epidemije so lahko nekatere ukrepe hitro uveljavili tudi v domačih kuhinjah.



Skupaj z mentorji so skupno ustvarili kar 112 domiselnih receptov, 12 najboljŔih pa je zbranih tudi v spletni knjižici Reciklirana kuharija. Knjižica z recepti iz recikliranih sestavin je namenjena gospodinjstvom, ki se vsakodnevno srečujete z vpraŔanji, kam z ostanki hrane, kako jo shraniti, da se predčasno ne pokvari, in kako zmanjŔati količino zavržene hrane.


Knjižico z recepti najdete na tej povezavi.


Napisala: Lucija Dežan


Comments


bottom of page