ZmanjŔanje odpadkov, ki jih ustvarimo med kuhanjem zase in najbližje bo ena izmed tem, ki se ji bomo posvetili na naŔem taboru.
94 Å”ol iz celotne Slovenije je letos sodelovalo pri projektu Hrananizavtjavendan, kjer so otroci in mentorji v svojem okolju poiskali priložnosti in uvedli razliÄne ukrepe za zmanjÅ”anje zavržene hrane. Zaradi epidemije so lahko nekatere ukrepe hitro uveljavili tudi v domaÄih kuhinjah.

Skupaj z mentorji so skupno ustvarili kar 112 domiselnih receptov, 12 najboljÅ”ih pa je zbranih tudi v spletni knjižici Reciklirana kuharija. Knjižica z recepti iz recikliranih sestavin je namenjena gospodinjstvom, ki se vsakodnevno sreÄujete z vpraÅ”anji, kam z ostanki hrane, kako jo shraniti, da se predÄasno ne pokvari, in kako zmanjÅ”ati koliÄino zavržene hrane.
Knjižico z recepti najdete na tej povezavi.
Napisala: Lucija Dežan