Prehranski odpadki 🍎🍆🥦🥔

Zmanjšanje odpadkov, ki jih ustvarimo med kuhanjem zase in najbližje bo ena izmed tem, ki se ji bomo posvetili na našem taboru.


94 šol iz celotne Slovenije je letos sodelovalo pri projektu Hrananizavtjavendan, kjer so otroci in mentorji v svojem okolju poiskali priložnosti in uvedli različne ukrepe za zmanjšanje zavržene hrane. Zaradi epidemije so lahko nekatere ukrepe hitro uveljavili tudi v domačih kuhinjah.



Skupaj z mentorji so skupno ustvarili kar 112 domiselnih receptov, 12 najboljših pa je zbranih tudi v spletni knjižici Reciklirana kuharija. Knjižica z recepti iz recikliranih sestavin je namenjena gospodinjstvom, ki se vsakodnevno srečujete z vprašanji, kam z ostanki hrane, kako jo shraniti, da se predčasno ne pokvari, in kako zmanjšati količino zavržene hrane.


Knjižico z recepti najdete na tej povezavi.


Napisala: Lucija Dežan


Vir: RTV SLO

PODPORNIKI

VPRAŠAJ NAS!

Taborniki KOST Koper

Znanstveno-raziskovalno središče Koper ZRS

Mladi za podnebno pravičnost MZPP

Kulturno izobraževalno društvo PINA

Kost logo 3.png
logo zrs-min 2đ.png
logo mzzp-min 2.png

ZELENCI

KONTAKT

gibanje.zelenci@gmail.com

Matija Čok 040 845 449

Rožna pot 5, 6000 Koper

SLEDI NAM

  • Facebook

© Zelenci, vse pravice pridržane