top of page

"Popravi, recikliraj, zamenjaj" - izmenjevalnica👚📚📿👖♻️

Imate v omarah in predalih kose oblačil, ki jih že dolgo niste nadeli nase? Potrebujejo vaše knjižne police nekaj osvežitve? Kakšno pa je kaj stanje v škatli z igračami?

Zelenci in Zelenke združeni v Gibanju Zelenci vabimo vse, ki vam je mar za okolje in verjamete v trajnostni način življenja (ali vsaj, da lahko izdelkom podaljšamo rok uporabe ) 𝘃 𝘀𝗼𝗯𝗼𝘁𝗼, 𝟮𝟯. 𝗼𝗸𝘁𝗼𝗯𝗿𝗮 𝘃 𝗸𝗼𝗽𝗿𝘀𝗸𝗼 𝗧𝗮𝘃𝗲𝗿𝗻𝗼. Od 9. do 18. ure boste lahko brskali med rabljenimi oblačili, knjigami in igračami ter se udeležili treh uporabnih in poučnih delavnic.


𝗣𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺:

𝟗-𝟏𝟖𝐡 - 𝐈𝐳𝐦𝐞𝐧𝐣𝐞𝐯𝐚𝐥𝐧𝐢𝐜𝐚 𝐨𝐛𝐥𝐚𝐜̌𝐢𝐥, 𝐢𝐠𝐫𝐚𝐜̌ 𝐢𝐧 𝐤𝐧𝐣𝐢𝐠

Prinesite lepo ohranjena in čista oblačila, nepoškodovane knjige in igrače ter v zameno poiščite nov kos, literarno mojstrovino ali sredstvo za kratkočasenje.

𝟗-𝟏𝟎.𝟑𝟎𝐡 - 𝐃𝐞𝐥𝐚𝐯𝐧𝐢𝐜𝐚 𝐢𝐳𝐝𝐞𝐥𝐚𝐯𝐞 𝐧𝐚𝐤𝐢𝐭𝐚 𝐢𝐳 𝐨𝐬𝐭𝐚𝐧𝐤𝐨𝐯 𝐛𝐥𝐚𝐠𝐚 (𝐳𝐚 𝐨𝐭𝐫𝐨𝐤𝐞)

Naša Zelenka Romi Furlan nas bo dopoldan naučila, kako lahko ostanke blaga uporabimo za izdelavo nakita.

𝟏𝟎.𝟑𝟎-𝟏𝟐𝐡 - 𝐃𝐞𝐥𝐚𝐯𝐧𝐢𝐜𝐚 𝐢𝐳𝐝𝐞𝐥𝐚𝐯𝐞 𝐞𝐭𝐮𝐢𝐣𝐞𝐯 𝐢𝐳 𝐨𝐝𝐩𝐚𝐝𝐧𝐞𝐠𝐚 𝐣𝐞𝐚𝐧𝐬𝐚 (𝐳𝐚 𝐨𝐭𝐫𝐨𝐤𝐞)

Z nami bo tudi Polona Jan iz Kluba šivalnih zgodb, ki nas bo naučila popraviti oblačila in nam pokazala, kako lahko iz na videz odpadnega jeansa izdelamo etui za svoj mobilni telefon ali priročno peresnico.

𝐏𝐨𝐩𝐨𝐥𝐝𝐚𝐧 - 𝐏𝐫𝐞𝐝𝐬𝐭𝐚𝐯𝐢𝐭𝐞𝐯 𝐭𝐞𝐦𝐧𝐢𝐡 𝐩𝐥𝐚𝐭𝐢 𝐭𝐞𝐤𝐬𝐭𝐢𝐥𝐧𝐞 𝐢𝐧𝐝𝐮𝐬𝐭𝐫𝐢𝐣𝐞 𝐢𝐧 𝐳𝐞𝐥𝐞𝐧𝐢𝐡 𝐚𝐥𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭𝐢𝐯

Pridružila se nam bo tudi Metka Šori iz izolskega Centra uporabnih predmetov, ki bo opozorila na temne plati tekstilne industrije ter predstavila zelene alternative.


𝐙𝐚 𝐝𝐞𝐥𝐚𝐯𝐧𝐢𝐜𝗶 𝐢𝐳𝐝𝐞𝐥𝐚𝐯𝐞 𝐧𝐚𝐤𝐢𝐭𝐚 𝐢𝐧 𝐞𝐭𝐮𝐢𝐣𝐞𝐯 𝐳𝐛𝐢𝐫𝐚𝐦𝐨 𝐩𝐫𝐢𝐣𝐚𝐯𝐞 𝐧𝐚: https://forms.gle/mAoWGKXt3Nm1aZbq5

Na dogodku si boste lahko ogledali tudi razstavo preteklih zelenih taborov, delavnic in pohodov, ki so se jih v zadnjih letih udeležili naši mladi Zelenci in Zelenke.


Udeleženci dogodka morajo upoštevati PCT pogoj.

Dogodek podpirata tudi Center mladih Koper ter Marjetica Koper.


Dogodek lahko spremljate tudi na naši Facebook strani.




bottom of page