top of page

🧭ORIENTACIJSKI POHOD - 3. POHOD🏞️

No, pa je še zadnji pohod mimo. A nič zato, saj smo se dogovorili, da se kmalu spet družimo na Zelenem kampu! Tokrat smo pohod pričeli na Markovcu pri Center mladih Koper! Preden smo odrinili sta nas tabornika Žana in Nik iz Kluba tabornikov KOST Koper spomnila o načelih taborništva in orientacije. Komaj nekaj korakov in že smo se prebijali po ozkih poteh zelencev do vrha hriba.


Pri prvi kontrolni točki smo se pogovarjale o tem kako odstranimo klopa, prvi pomoči in užitnih rastlinah, ki smo jih našli kar ob poti. Po pobočjih Markovega hriba nas je "stara izolska" cesta vodila ob čudovitih razgledih nad Izolo. Na vrhu smo pomalicale, si razdelile kompase in izmerile azimut punte v Piranu (260°)!


S petjem, igranjem in računanjem poštevanke smo si krajšali čas mimo čebelarjev, vse do nogometašic na igrišču na Gažonu, kjer smo si napolnili flaške z vodo. Na poti nazaj smo se naučili še nekaj veščin preživetja v naravi - kaj je "bivak" in kako ga postavimo ter iz šotorke izdelali pelerino in nosila!


Vsem udeležencem_kam se lepo lepo zahvaljujemo, super ste! Upamo, da ste veliko odnesle, potelovadile, se družile in zabavale ter približale naravi. Naj še enkrat spomnimo, da smo za vas pripravile ekološke nagrade, zato nam le pošljite dokaze o rešeni brošuri na 𝐠𝐢𝐛𝐚𝐧𝐣𝐞.𝐳𝐞𝐥𝐞𝐧𝐜𝐢@𝐠𝐦𝐚𝐢𝐥.𝐜𝐨𝐦!


Spremljajte nas, saj se kmalu spet srečamo!



bottom of page