top of page

2. ZELENI KAMP - 4. DAN 🌧⛺️🧭

Mi danes ne bomo spali v kampu! Kaj se je zgodilo? So šotori premočeni? Nam je veter potrgal vrvi? Je v kampu lopov? Odgovor se skriva na koncu objave.


Po jutranji telovadbi, meditaciji in zajtrku so na svoj račun prišli vsi, ki jih zanimajo taborniške veščine. Naš Zelenec in tabornik Nik Lisjak nam je predstavil taborniško opravo, nas naučil, kako si lahko s taborniško rutko pomagamo pri oskrbi poškodovane roke, kako s šotorko pripravimo nosila za poškodovanega prijatelja, pripravimo kurišče ter kako izdelamo bivak, če nas na pohodu prehiti mrak in moramo prenočiti na prostem. Kreativnost pa ni pomembna le pri nepričakovanih situacijah v naravi, ampak tudi pri ročnih spretnostih. To so po taborniški delavnici dokazale tudi naše punce, ki so skupaj z Zelenko Romi Furlan izdelale krasen nakit.


Po kosilu smo si oprtali opremo in se odpravili na pohod. Nocoj bomo namreč bivakirali! Večerjo smo si tako pripravili kar ob taborniškem ognju, sledi pa sproščeno druženje, izmenjava vtisov in zabavne igre ... dokler nas ne ujame utrujenost. Danes smo bili izredno aktivni, vseeno pa smo tudi malce vznemirjeni. Ne prespiš ravno vsako noč v bivaku, ki si ga izdelal sam, mar ne?


Še en fantastičen dan se preveša h koncu. Zanj so, poleg naših krasnih velikih in malih Zelencev in Zelenk, zaslužni tudi Kulturno Izobraževalno Društvo Pina, Marjetica Koper, KZ Agraria Koper, z.o.o., Avokado, Nomed Media, KOST Koper, Ekola - naredimo nekaj dobrega in Freško.




bottom of page