top of page

2. ZELENI KAMP - 3. DAN 🎥🧠🧘‍♀️

Skoraj je že konec tretjega dne? Resno? Kako čas beži, ko je lepo. Včerajšnji večer je minil v znamenju ogleda filma pod zvezdami, druženja ob tabornem ognju ter prebiranja prijaznih sporočil naših skritih prijateljev.


Po jutranjem bujenju, telovadbi in jogi ter zajtrku nas je čakala nova kulinarična aktivnost. Zelenec Kristjan Nemac nas je naučil izdelati fuže, ki so nam krasno uspeli. Kar preverite na fotografijah. Tako smo ponovno sami poskrbeli za okusno kosilo, pripravili pa smo tudi osvežujočo limonado.


Danes smo imeli na dnevnem redu poučno delavnico o dezinformacijah, ki jo je vodil naš Matej Zupanc. Z dezinformacijami imamo obilo opravka predvsem v zadnjih mesecih, pa tudi sicer odkar je svetovni splet tako razširjen. Naučili smo se, kaj dezinformacije sploh so, kako jih prepoznamo ter kateri so zaupanja vredni viri, s katerimi si lahko pomagamo pri iskanju informacij. Opremljeni z novim znanjem smo se kasneje preizkusili v debatiranju, kjer smo pilili svoje retorične veščine, spoznali strukturo argumenta ter razvijali kritično razmišljanje.

Seveda ni manjkalo tudi aktivnosti, ki so nam pospešile srčni utrip in poskrbele, da smo poleg možganov premigali tudi svoje telo. S pomočjo Larise in hulahop obročev smo se pošteno razmigali in nasmejali.


Večerja je že za nami, še malo pa bomo prižgali tudi taborni ogenj in druženje ob njem se lahko prične.





bottom of page