top of page
PRAVNO OBVESTILO

Splošne določbe

Lastnik spletne strani in spletne domene »zelenci.si« so društvo Tabornikov KOST Koper, Rožna pot 5, 6000 Koper, matična številka 5982936000.

Uporabo spletne strani (brskanje, odpiranje povezav, branje vsebine in podobno) in uporabo spletnih aplikacij na spletni strani (spletno brskanje, oddajanje oglasov in podatkov v aplikacije, uporaba podatkov iz oglasov, izdelava dokumentov v spletnih aplikacijah in podobno) štejemo kot soglasje obiskovalca spletne strani, da se strinja s temi splošnimi pogoji uporabe. V kolikor se kot obiskovalec spletne strani ne strinjate s temi splošnimi pogoji, vas prosimo, da spletne strani ne uporabljate.

KOST si pridružuje pravico, da te splošne pogoje kadarkoli in brez predhodne najave spremeni, tako da novo različico objavi na spletni strani.

Ti splošni pogoji veljajo za celotno spletno stran in vse njene posamezne dele, kot so razdelki, pod-strani ali aplikacije, ki tečejo na spletni strani, v kolikor za posamezen del izrecno ni določeno drugače.

 

Omejitev odgovornosti pri uporabi spletne strani

Obvestila, prispevki, članki, besedila in druge vsebine objavljene na spletni strani (v nadaljevanju vsebine) ter aplikacije, ki tečejo na spletni strani, so nastale z najboljšim namenom obiskovalcem spletne strani podati koristne in uporabne vsebine. KOST skuša po svojih najboljših močeh z vzdrževanjem spletne strani zagotavljati točnost in pravilnost teh informacij in vsebin ter pravilno delovanje aplikacij.

KOST ne odgovarja za obliko, vsebino in pravilnost podatkov, pridobljenih prek hipertekstnih povezav, ki niso last KOST.

KOST si pridržuje pravico do spreminjanja, dodajanja ali odstranitve vsebin ali aplikacij na spletni strani brez predhodnega opozorila in ne prevzema odgovornosti za kakršne koli posledice takšnih sprememb. Niti KOST niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ni odgovorna za občasno nedelovanje strani, za morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij, zato ne odgovarja za nobeno škodo ali neprijetnosti, ki bi izhajale iz obstoja spletnih strani, iz dostopa do in/ali uporabe in/ali nezmožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh in/ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini, ne glede na to, ali so bili obveščeni o možnosti take škode.

 

Varovanje zasebnosti

 

KOST je zavezan k varovanju zasebnosti obiskovalcev svoje spletne strani. KOST ne bo zbiral nobenih osebnih podatkov (npr. vašega imena, naslova, telefonske številke ali elektronskega naslova), razen če jih posredujete prostovoljno. Osebne podatke, ki jih bomo pridobili od vas kot obiskovalca naše spletne strani, bo KOST obravnaval kot zaupne in jih ne bo posredoval, prodal ali kako drugače razkril tretjim osebam izven KOST.

 

Avtorske pravice

Vse vsebine, grafični in drugi elementi na spletnem mestu taborniki.si so predmet avtorske zaščite ter drugih oblik zaščite intelektualne lastnine. Lahko se jih reproducira izključno za bepridobitne (nekomercialne) namene, pri čemer morajo ohraniti tudi vsa navedena opozorila o avtorskih in drugih pravicah. Na vsaki reprodukciji mora biti kot vir navedeno društvo Tabornikov KOST Koper (kopiranje, reprodukcija, objava, download, prenos).

Vsebin na spletni strani ni dovoljeno reproducirati, distribuirati ali predelovati v drugih oblikah ali uporabljati za komercialne namene brez predhodnega pisnega soglasja KOST.

Pogoji uporabe

Politika uporabe piškotkov

Spletna stran uporablja izključno piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Brez teh piškotkov spletno mesto ne bi delovalo pravilno.

 

Kaj so piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije eposlovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno.

Zakaj spletne strani uporabljajo piškotke?

Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

 

Katere podatke vsebuje spletno mesto www.zelenci.si 

Vrsta       Ime piškotka       Trajanje       Namen

 

Kontaktni podatki

 

V kolikor ste odkrili napako, netočnost, neažurnost ali drugo pomanjkljivost na spletni strani, nam to prosim sporočite na gibanje.zelenci@gmail.com. Na isti naslov nam lahko sporočite tudi vaše zahteve za umik vaših osebnih podatkov iz spletne strani.

Vsak posameznik lahko od KOST zahteva, da umakne na spletni strani objavljene njegove osebne podatke, kar zajema tudi slikovni ali video posnetek, na katerem se posameznik pojavi. KOST bo v tem primeru osebne podatke nemudoma umaknil iz spletne strani, ne odgovarja pa za objavo teh podatkov posnetkov na drugih strežnikih, kjer jih objavijo druge osebe.

Piškotki
bottom of page