"Popravi, recikliraj, zamenjaj" - izmenjevalnica๐Ÿ‘š๐Ÿ“š๐Ÿ“ฟ๐Ÿ‘–โ™ป๏ธ

Posodobljeno: Oct 15, 2021

Imate v omarah in predalih kose oblaฤil, ki jih ลพe dolgo niste nadeli nase? Potrebujejo vaลกe knjiลพne police nekaj osveลพitve? Kakลกno pa je kaj stanje v ลกkatli z igraฤami?

Zelenci in Zelenke zdruลพeni v Gibanju Zelenci vabimo vse, ki vam je mar za okolje in verjamete v trajnostni naฤin ลพivljenja (ali vsaj, da lahko izdelkom podaljลกamo rok uporabe ) ๐˜ƒ ๐˜€๐—ผ๐—ฏ๐—ผ๐˜๐—ผ, ๐Ÿฎ๐Ÿฏ. ๐—ผ๐—ธ๐˜๐—ผ๐—ฏ๐—ฟ๐—ฎ ๐˜ƒ ๐—ธ๐—ผ๐—ฝ๐—ฟ๐˜€๐—ธ๐—ผ ๐—ง๐—ฎ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ป๐—ผ. Od 9. do 18. ure boste lahko brskali med rabljenimi oblaฤili, knjigami in igraฤami ter se udeleลพili treh uporabnih in pouฤnih delavnic.

๐—ฃ๐—ฟ๐—ผ๐—ด๐—ฟ๐—ฎ๐—บ:

๐Ÿ—-๐Ÿ๐Ÿ–๐ก - ๐ˆ๐ณ๐ฆ๐ž๐ง๐ฃ๐ž๐ฏ๐š๐ฅ๐ง๐ข๐œ๐š ๐จ๐›๐ฅ๐š๐œฬŒ๐ข๐ฅ, ๐ข๐ ๐ซ๐š๐œฬŒ ๐ข๐ง ๐ค๐ง๐ฃ๐ข๐ 

Prinesite lepo ohranjena in ฤista oblaฤila, nepoลกkodovane knjige in igraฤe ter v zameno poiลกฤite nov kos, literarno mojstrovino ali sredstvo za kratkoฤasenje.

๐Ÿ—-๐Ÿ๐ŸŽ.๐Ÿ‘๐ŸŽ๐ก - ๐ƒ๐ž๐ฅ๐š๐ฏ๐ง๐ข๐œ๐š ๐ข๐ณ๐๐ž๐ฅ๐š๐ฏ๐ž ๐ง๐š๐ค๐ข๐ญ๐š ๐ข๐ณ ๐จ๐ฌ๐ญ๐š๐ง๐ค๐จ๐ฏ ๐›๐ฅ๐š๐ ๐š (๐ณ๐š ๐จ๐ญ๐ซ๐จ๐ค๐ž)

Naลกa Zelenka Romi Furlan nas bo dopoldan nauฤila, kako lahko ostanke blaga uporabimo za izdelavo nakita.

๐Ÿ๐ŸŽ.๐Ÿ‘๐ŸŽ-๐Ÿ๐Ÿ๐ก - ๐ƒ๐ž๐ฅ๐š๐ฏ๐ง๐ข๐œ๐š ๐ข๐ณ๐๐ž๐ฅ๐š๐ฏ๐ž ๐ž๐ญ๐ฎ๐ข๐ฃ๐ž๐ฏ ๐ข๐ณ ๐จ๐๐ฉ๐š๐๐ง๐ž๐ ๐š ๐ฃ๐ž๐š๐ง๐ฌ๐š (๐ณ๐š ๐จ๐ญ๐ซ๐จ๐ค๐ž)

Z nami bo tudi Polona Jan iz Kluba ลกivalnih zgodb, ki nas bo nauฤila popraviti oblaฤila in nam pokazala, kako lahko iz na videz odpadnega jeansa izdelamo etui za svoj mobilni telefon ali priroฤno peresnico.

๐๐จ๐ฉ๐จ๐ฅ๐๐š๐ง - ๐๐ซ๐ž๐๐ฌ๐ญ๐š๐ฏ๐ข๐ญ๐ž๐ฏ ๐ญ๐ž๐ฆ๐ง๐ข๐ก ๐ฉ๐ฅ๐š๐ญ๐ข ๐ญ๐ž๐ค๐ฌ๐ญ๐ข๐ฅ๐ง๐ž ๐ข๐ง๐๐ฎ๐ฌ๐ญ๐ซ๐ข๐ฃ๐ž ๐ข๐ง ๐ณ๐ž๐ฅ๐ž๐ง๐ข๐ก ๐š๐ฅ๐ญ๐ž๐ซ๐ง๐š๐ญ๐ข๐ฏ

Pridruลพila se nam bo tudi Metka ล ori iz izolskega Centra uporabnih predmetov, ki bo opozorila na temne plati tekstilne industrije ter predstavila zelene alternative.

๐™๐š ๐๐ž๐ฅ๐š๐ฏ๐ง๐ข๐œ๐—ถ ๐ข๐ณ๐๐ž๐ฅ๐š๐ฏ๐ž ๐ง๐š๐ค๐ข๐ญ๐š ๐ข๐ง ๐ž๐ญ๐ฎ๐ข๐ฃ๐ž๐ฏ ๐ณ๐›๐ข๐ซ๐š๐ฆ๐จ ๐ฉ๐ซ๐ข๐ฃ๐š๐ฏ๐ž ๐ง๐š: https://forms.gle/mAoWGKXt3Nm1aZbq5
ย 

Na dogodku si boste lahko ogledali tudi razstavo preteklih zelenih taborov, delavnic in pohodov, ki so se jih v zadnjih letih udeleลพili naลกi mladi Zelenci in Zelenke.

Udeleลพenci dogodka morajo upoลกtevati PCT pogoj.

Dogodek podpirata tudi Center mladih Koper ter Marjetica Koper.

Dogodek lahko spremljate tudi na naลกi Facebook strani.